Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken is eigenlijk een combinatie van de Azteekse en de Spaanse keuken, en ontstond enige tijd na de inval van Spaanse veroveraars in het Aztekenrijk (het huidige Mexico).

De keuken van de Azteken was grotendeels op maïs gebaseerd, maar ook op ingrediënten zoals bonen, aardappelen, chilipeper, papaja's en ananas. Voeg daar belangrijke Spaanse ingrediënten aan toe zoals rund, uien, kaas en peterselie en je krijgt een heerlijk Mexicaanse combinatie!

Tortilla’s en andere ingrediënten

Het burritodeeg oftewel “de tortilla” wordt sinds Pre-Columbiaanse tijden, gemaakt van maïsmeel. Het wordt gemaakt door de maïs in kalkwater te weken, te koken, en vervolgens te kneden.

Volgens het traditioneel Mexicaans recept wordt deze tortilla gevuld met bonen, vlees (gehakt of kip) en kaas. Deze worden aangevuld met heerlijke smaakmakers zoals tomaat, paprika, maïs of uitjes. De finishing touch is een sausje. Dikwijls guacamole, chilisaus, avocadosaus of een tomatensalsa.
Vervolgens wordt de tortilla opgevouwen tot een wrap, taco of burrito.
Et voilà, delicioso!

Wrap, taco, wadde? Het verschil tussen een wrap, taco en burrito vind je hier.

Al goesting? Bekijk wat wij te bieden hebben op onze menukaart!